Vijf locaties met Minipark in Kerkrade

Camera groot

De gemeente Kerkrade maakt momenteel op twee parkeerterreinen gebruik van het Minipark parkeersysteem. Dat dit dé oplossing is, heeft de gemeente Kerkrade reeds in de praktijk ervaren. Dit jaar breidt de gemeente het systeem uit, zodat op alle parkeerterreinen achteraf betaald parkeren geldt. Niet alleen op de bestaande locaties Kloosterraderplein en Europaplein maar ook op Einderdek, Kerkplein en Theaterplein betaalt de parkeerder binnenkort het parkeergeld achteraf.

Eigen ervaring

Al een aantal jaren maakt de gemeente Kerkrade, op twee locaties, gebruik van het Minipark parkeersysteem. Nu de gemeente op meerdere parkeerterreinen overgaat van vooraf- naar achteraf betaald parkeren, hebben wij de opdracht gekregen om drie extra parkeerterreinen met dezelfde oplossing in te richten.

Cameraparkeren

Minipark, ook wel "cameraparkeren" genoemd, is een alternatief parkeersysteem voor afgesloten parkeerlocaties, zoals parkeerterreinen en parkeergarages. Bij het binnenrijden worden de kentekens van alle langsrijdende voertuigen gescand en tijdelijk opgeslagen, de parkeerder krijgt hierbij geen parkeerticket.

Voordat de parkeerder de parkeerlocatie verlaat, voert hij zijn kenteken in bij de Compact Touch betaalautomaat en kan hij het verschuldigde parkeergeld voldoen. Het kenteken wordt vervolgens vrijgegeven en de parkeerder kan ongestoord de parkeerlocatie verlaten.

Wanneer de parkeerder zonder te betalen de kentekencamera bij de uitgang passeert zal de backoffice het niet-vrijgegeven kenteken opmerken. Een handhaver kan de overtredingen in het systeem accorderen en doorzetten voor verdere verwerking. De parkeerder krijgt automatisch een naheffing thuisgestuurd.

Door de 24/7 kentekenherkenning elimineert cameraparkeren de noodzaak van een fysieke afsluiting, zoals een slagboom. 

Marc Essers van de gemeente Kerkrade laat weten dat zij, net als wij, uitkijken naar de volgende samenwerking.

S3 CWT

 

 

Terug naar overzicht...