Vier parkeerautomaten bij nieuw stadsstrand in Hoorn

Aanleg stadsstrand Hoorn groot

Stadsstrand Hoorn

De gemeente Hoorn heeft een meekoppelkans aangegrepen om de dijkversterking tussen Enkhuizen en Amsterdam te combineren met het aanleggen van een heus stadsstrand. Dit gebied van ongeveer 130 meter breed en 1 kilometer lang, wordt omgetoverd tot een recreatieplek waar mensen kunnen zwemmen, wandelen en zonnen. 

Vier S5 parkeerautomaten

De verwachting is dat het stadsstrand een economische impuls wordt voor de gemeente Hoorn en meer toeristen de stad gaan bezoeken. Om het bezoek aan het strand te reguleren worden er 500 betaalde parkeerplaatsen gerealiseerd in zogeheten ‘parkeerellipsen’. Aankomende maand plaatsen wij daar drie nieuwe S5 parkeerautomaten, zodat deze voor het zomerseizoen operationeel zijn. Volgend jaar wordt hier nog een vierde automaat aan toegevoegd.

Onbemande locatie

De S5 parkeerautomaat is de nieuwste parkeerautomaat in ons assortiment. De robuuste behuizing maakt de CWT S5 geschikt voor deze onbemande locatie. De parkeerautomaat is voorzien van een groot (9,7 inch) en gebruiksvriendelijk touchscreen. Voor de energievoorziening van de parkeerautomaat wordt gebruik gemaakt van een 30 Watt-lichtpaneel. Het lichtpaneel is 360 graden draaibaar voor een maximale energieopbrengst. Wel zo duurzaam!

Opening van het stadsstrand in Hoorn

Zoals de planning er nu uitziet, kan het eerste deel van het strand in de zomer van 2023 open. Naar verwachting kan in de zomer van 2024 het gehele strand worden geopend. Voor meer informatie over het stadsstrand verwijzen wij u naar: https://strand.hoorn.nl/.

Terug naar overzicht...