Ticketautomaten bij pontveer Grietman Eco

Grietman Eco Smallingerland website

Taxameter Centrale heeft in de eerste week van juli twee ticketautomaten geïnstalleerd in het prachtige Smallingerland. De gemeente heeft deze T-Pal ticketautomaten geïntroduceerd om fietsers en voetgangers gemakkelijk en efficiënt een ticket te laten kopen voor de veerpont genaamd "Grietman Eco". Bij deze ticketautomaten kunnen passanten betalen voor de overtocht met een debitcard, creditcard, een smartphone of een smartwatch. Het ticket dient als betaalbewijs en wordt na aankoop aan de schipper gegeven, die vervolgens de fietsers en voetgangers naar de overkant brengt.

Belangrijk onderdeel infrastructuur

De veerponten in Smallingerland zijn een belangrijk onderdeel van de infrastructuur. Vooral de fiets-en-voetveer "Grietman Eco" is tijdens het recreatieseizoen, inclusief het welbekende evenement Skûtsjesilen, erg druk. Vanuit De Veenhoop kan men vanaf 1 april tot 1 oktober oversteken naar Hooidammen (en vice versa), waarvandaan men toegang heeft tot het natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen.

Eén beheersysteem

De ticketautomaten worden opgenomen in hetzelfde beheersysteem als de huidige parkeerautomaten in de gemeente Smallingerland. De gemeente is erg tevreden over de installatie en heeft plannen om in de toekomst twee extra automaten toe te voegen.

 Grietman Eco

Terug naar overzicht...