Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden

De parkeersystemen van TMC ondersteunen de meest voorkomende betaalmogelijkheden zoals pinnen (debetkaart, ook Dip & Go, Dynamisch pinnen en Tap & Go), creditcard en munten. Elke combinatie is mogelijk, het is aan u als beheerder om te bepalen welke mogelijkheden u aanbiedt.

  • Pinnen (debetkaart)
  • Dip & Go, dynamisch pinnen
  • Tap & Go contactloos betalen
  • Munten
  • Creditcard
  • Loyalty card

Pinnen (debetkaart)

Alle parkeerautomaten van TMC zijn geschikt betalingen met de bankpas. Vaak kan een parkeerder al direct beginnen met het invoeren van zijn pinpas. De automaten accepteren de meest gebruikte debetkaarten: Maestro en V PAY.

maestro vpay

Dip & Go

De betaalautomaten ondersteunen pinnen zonder pincode (Dip & Go). Bij bedragen tot 50 euro hoeft geen pincode ingevoerd te worden. De pincode kan niet afgelezen worden en de bankpas kan dus niet geskimd worden. Dit systeem werkt alleen voor parkeren.

Dynamisch pinnen

Voor bedragen boven de 50 euro is pincode-invoer verplicht, ook kan Dip & Go uitgeschakeld zijn. Hiervoor biedt TMC "Dynamisch pinnen". Standaard kiest de automaat voor Dip & Go-betaling, indien dit niet wordt ondersteund, schakelt de automaat het pinpad in en kan de parkeerder zijn pincode intoetsen.

Tap & Go

De parkeerautomaten van TMC zijn voorbereid voor contactloos betalen zoals Tap & Go. De Payment Card Industry (waaronder Mastercard en VISA) en Betaalvereniging Nederland stellen de betaalmethode Tap & Go verplicht vanaf 1 januari 2020. Voor deze datum moeten alle parkeerautomaten met pinbetaling dan ook voorzien zijn van een contactloze Tap & Go-lezer.

Munten

Nog steeds is er veel vraag naar de mogelijkheid tot betaling met munten. Alle parkeerautomaten kunnen geconfigureerd worden voor muntbetalingen. De automaten accepteren munten van 10 cent tot 2 euro.

Creditcard

Op locaties als luchthavens of andere locaties met veel toeristen is meer vraag naar betaalmogelijkheid met creditkaart. Alle parkeerbetaalautomaten ondersteunden creditkaartbetalingen en accepteren de meest gebruikte creditcards: Mastercard en Visa.

mastercard visa

Loyalty-kaart

Met de loyalty-kaart, een (stadsgebonden) 'klantenkaart', kan het winkelend publiek sparen voor korting, gratis artikelen of acties bij aangesloten winkels. Met deze spaarpunten kan ook een parkeerticket worden gekocht bij een TMC parkeerautomaat voorzien van een barcodelezer.

Meer info?

Klik op een van de linkjes voor meer informatie over betalingsverkeer.

Uiteraard zijn onze accountmanagers altijd bereikbaar voor vragen over de betaalmogelijkheden. Neem gerust contact op.

Contact

Taxameter Centrale B.V.
H.J.E. Wenckebachweg 80
1114 AD Amsterdam-Duivendrecht

Tel. 020 - 462 0 462
E-mail: mail@taxameter.nl

certificeringlogostransparant

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het periodiek versturen van de nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. Zie voor meer informatie ons privacystatement.

Nieuwsoverzicht

Duurzaam Veenendaal hergebruikt parkeerautomaten 30 juli  –  In Veenendaal zijn de huidige parkeerautomaten aan vervanging toe. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in Lees meer...

Meer nieuws